Logo

Nieuwsbrief

nummer 2 - december 2006

Beste relatie,

Als relatie van Felix Verbeek of José Nieuwenhuys van Verbeek Advocatuur, advocatuur en belastingen ontvangt u deze nieuwsbrief om u te informeren over actualiteiten op juridisch en belastingtechnisch gebied en andere wetenswaardigheden.

streep

Voordelen van schenken

Schenken

Door tijdens uw leven vermogen over te hevelen, kunt u een aanzienlijke besparing van successie- en/of schenkingsrechten behalen. Door het doen van schenkingen verkleint uw vermogen, waardoor bij uw overlijden minder successierecht verschuldigd zal zijn. Door de progressie in het tarief en de mogelijkheid om de vrijstellingen van het schenkingsrecht te benutten, is het daarnaast voordeliger... lees verder

streep

Incasso - hoe gebeurt dat?

IncassoBij het incasseren van een geldvordering komt meer kijken dan wordt gedacht. Wanneer betalingsherinneringen en aanmaningen niet tot resultaat leiden, kan de debiteur worden gedwongen alsnog tot betaling over te gaan. Met een vonnis kan beslag op goederen, bezittingen en vorderingen van de debiteur worden gelegd. Indien de betalingsherinneringen niet leiden tot... lees verder

 

streep

Indexering alimentaties (percentage voor 2007 vastgesteld)

IndexeringMet ingang van 1 januari 2007 worden de uitkeringen voor levensonderhoud automatisch verhoogd. Het percentage is vastgesteld op 1,8%.
Het percentage van 1.8 % geldt automatisch voor alle alimentaties, of ze nu door de rechter zijn vastgesteld of door partijen zelf zijn afgesproken.
De verhoging van de alimentatie wordt berekend...
lees verder

 

streep

Belastingaangiftes

Aangiftes

Binnenkort vallen de blauwe enveloppen weer in de brievenbussen voor diverse belastingaangiftes.
Dit kan hierbij gaan om een aangifte inkomstenbelasting, aangifte voor recht van successie of een bezwaar op de voorlopige teruggaaf 2007.
Natuurlijk... lees verder

 

streep

Oprichting BV ´s eenvoudiger

BV'sDe regering heeft een wetsvoorstel ingediend dat het oprichten van BV's moet gaan vereenvoudigen. Zo zal het minimumkapitaal van € 18.000 komen te vervallen.
Ondernemers kunnen in het nieuwe systeem zelf kiezen welk bedrag zij bij de oprichting van de BV inbrengen.
Dit zal de keuze voor een BV vereenvoudigen, wat...
lees verder

 

streep

Kabinet verhoogt wettelijke rente voor niet-handelstransacties

RenteDe ministerraad heeft op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie en minister Zalm van Financiën ingestemd met een verhoging van de wettelijke rente voor niet-handelstransacties van 4 naar 6%. Het besluit gaat in op 1 januari 2007.

De wettelijke rente, die wordt vastgesteld bij algemene maatregel van bestuur, is de rente die verschuldigd is als vergoeding voor vertragingsschade bij een verbintenis tot betaling van geldschulden. De vorige wijziging... lees verder

streep

Webshop Verbeek Advocatuur verder uitgebreid

Zoals in onze vorige nieuwsbrief reeds aangekondigd is onze webshop verder gebreid en wel met de dossiers Ziekte & Arbeid, Ziekte & Sport, Arbeidscontracten, Algemene Voorwaarden, Bedrijfsruimte huren/verhuren en Contract Bedrijfsruimte 230a/290. De informatieve dossiers kunt u digitaal tegen een vergoeding bestellen via het bestelformulier. klik hier voor de webshop
Op onze site onder advocatuur vindt u eveneens informatie over uiteenlopende juridische onderwerpen lees verder. Maar u kunt ons natuurlijk ook bellen voor juridisch advies op maat.

streep

Verjaring, wat is dat?

Verjaren

Verjaring kan zowel last bezorgen als je van een last bevrijden! Als ondernemer word je nogal eens geconfronteerd met facturen die je pas na zeer lange tijd ontvangt. Moet die rekening dan nog betaald worden of is de vordering wellicht verjaard?

Algemene verjaringstermijn: 20 jaar
Voor rechtsvorderingen geldt een algemene verjaringstermijn van 20 jaar. Door verloop van 20 jaar vervalt de wettelijke verplichting om een zakelijke vordering na te komen. Nadien resteert nog een morele verplichting... lees verder

streep

Kerstvakantie (22 december 2006 t/m 7 januari 2007)

Vanzelfsprekend is ons kantoor tijdens de kerstvakantie gewoon bereikbaar, zoals u van ons gewend bent. Wel is het mogelijk dat u een van onze juristen niet persoonlijk kunt spreken in verband met vakantie.

Verder wensen wij u fijne feestdagen en een goed en gezond 2007. Klik hier

Met vriendelijke groet,

Felix Verbeek
Mr Felix Verbeek

José Nieuwehuys
Mr José Nieuwenhuys

streep

Postbus 1467, 3430 BL Nieuwegein,
tel. 030 – 601 92 92, fax 030 – 601 93 53

www.verbeekadvocatuur.nl

[email protected]

Disclaimer
Deze nieuwsbrief ontvangt u geheel vrijblijvend. Indien u dat niet wenst, kunt u zich uitschrijven door op de onderstaande p te klikken en de mail te verzenden.
Uitschrijven nieuwsbrief